Mona Talfagra gästar

Inför valet på hösten 2010 vill Mona Sahlin först gå samman bara med de gröna. Starka protester inom (s) och krav på samarbete också med vänsterpartiet. Mona Sahlin tvingas backa. Det röd-gröna samarbetet föds. I skogen hände detta.

→ Läs mer

Herrarna och den stora trätan

Inför varje avtalsrörelse upprepar sig historien. Som alltid kräver arbetsgivarna inga löneökningar och att det ska vara möjligt att lokalt avtala om försämringar. Riksavtalen ska öppnas och bli mer flexibla. I skogen hände detta!

→ Läs mer

Rövarna och brudloppet

I gamla tider färdades ett följe med bruden och hennes far till brudgummen. Bruden skulle överlämnas inför det giftermål som skulle ske. Det var ett brudlopp och sista möjligheten att se bruden som mö och önska lycka och välgång.  Kronprinsessan Viktoria har gift sig med Daniel Westling från Ockelbo. I skogen hände detta.

→ Läs mer

Dräparätt och stor sten

Svenskt Näringsliv och LO försökte förhandla fram ett nytt huvudavtal, ett nytt Saltsjöbadsavtal. Men arbetsgivarna vill få rätt att fritt avskeda och begränsa rätten till strejk. Det var omöjligt för LO att acceptera. I skogen hände detta!

→ Läs mer